Res till Rom

                 


Roms gömda pärlor, 5 dgr


halvdagsutflykter till platser bortom turistmagneterna och

halva dagar för egna upptäckter

____________________________________


1 - 5 maj 2023Rom, den eviga staden, förtrollar varje besökare med sitt kulturarv, romantiken, maten, shopping och här finns det verkligen aktiviteter för alla smaker.


Vi har skräddarsytt den här resan för dig som vill kombinera spännande utflykter bortom de kända sevärdheterna och ha tid för egna upptäckterUnder den lediga tiden har du möjlighet att besöka de klassiska monumenten som är på promenadavstånd från hotellet eller bara insupa den förtrollande romerska atmosfären.


Upplägget är enkelt, vi bor centralt på ett fyrstjärnigt hotell, gör guidade halvdagsutflykter med kunniga svenska guider och du har resterande del av dagen ledig för egna upptäckter.


Vårt fyrstjärniga hotell heter Hotel Residenza in Farnese och ligger centralt i Roms historiska centrum. Här kommer vi spendera 4 nätter inkl. frukost.

 

Du tar dig till Rom och hotellet på egen hand. Vid förfrågan kan vi hjälpa till med flygbokning via våra samarbetspartner Ticket eller Resia samt med transfer flygplats-hotell t/r.
RESPLAN


DAG 1 - Inkvartering, guidad stadsvandring i centrum och välkomstmiddag

 

Vi träffas vid entrén på hotellet kl. 16:00 för ett kort informationsmöte där vi svarar på dina frågor och ger bra praktiska tips. 


Efteråt går vi en guidad stadspromenad i centrum. Vår kunniga svenska guide Solveig orienterar oss i både tid och rum. Vi prickar inte bara in några av Roms ”måsten” som Spanska Trappan, Trevifontänen och Pantheon, utan visar även egna favoriter och mer okända pärlor samt någon vacker och intressant kyrka. På vägen blir det svårt att stå emot en äkta italienskt glass! 


Senare på kvällen står en välkomstmiddag uppdukad för oss på en trevlig restaurang i centrum. 

foto hotel
foto hotel 2
foto hotel 6
foto hotel 7
foto hotel 8
foto hotel 4


DAG 2 – morgonutflykt: Historiens tyngd i katakomberna, guidad tur

 

Efter frukost åker vi till en plats där man kan känna historiens tyngd. Vi besöker San Callisto Katakomber, underjordiska tunnlar för de första kristnas gravar. Tunnlarna slingrar sig flera kilometer på olika våningar under jorden och når ett djup på över

20 meter. Påvarnas krypta är den mest heliga platsen i San Callisto, här finns de ursprungliga grekiska inskriptionerna till fem påvar.

 

Efter besöket åker vi tillbaka till hotellet. Lunchen och resten av dagen är fri för egna upptäckter.

 


                               

                                                                     


DAG 3 – eftermiddagsutflykt: Guidad vandring i pittoreska stadsdelen Trastevere

 

Vi träffas vid entrén på hotellet kl. 16:00, möter vår svensk guide Solveig och startar sedan den guidade turen till fots genom kvarteren Trastevere, belägen bara några hundra meter från hotellet. 


Bohemska Trastevere är en av Roms mest pittoreska stadsdelar. Den ligger tvärs

över floden Tibern - därav namnet, som betyder "över Tibern". Vi vandrar i de smala gränderna med vardaglig ”romersk” atmosfär, där de hemtrevliga trattoriorna trängs med flottare restauranger och medeltida kyrkor. Trasteveres hjärta är Piazza Santa Maria in Trastevere efter den majestätiska kyrkan med samma namn som är en av Roms äldsta. Drottning Kristina bodde i Palazzo Corsini på Via della Lungara, granne med renässanspalatset Villa Farnesina. Vi går över den antika bron

Ponte Cestio till den pittoreska lilla ön Isola Tiberina, mitt i floden där romarna byggde ett tempel.


Väl tillbaka på hotellet har du resterande del av kvällen för egna upptäckter.   DAG 4 – eftermiddagsutflykt: Matlagningskurs, färsk pasta och Tiramisú 


Vi träffas vid entrén på hotellet kl. 16:00 och går gemensamt till platsen för kvällens aktivitet, inte långt från hotellet.


Som alla italienare stolta berättar är den bästa kocken i Italien: "nonna", den älskade mornor/farmor. Bra matlagning kommer med tid och visdom. Ikväll upptäcker vi hemligheten med hur man gör äkta hemlagad pasta från grunden, precis som Nonna.

Vi tar på oss kockhatten och förkläde och njuter av en fantastisk matlagningsupplevelse. Vi lär oss också att göra en krämig tiramisu, den typiska italienska efterrätten. Efter lektionen njuter vi av den måltid som vi själv har lagat.

Finns det ett bättre sätt att ta farväl av den eviga staden för den här gången? 

pasta 2
pasta 1
tiramisu 2
tiramisu 1DAG 5 – Hemresan


Det dags att lämna Rom med många fina minner från vår tid tillsammans. Hoppas vi ses snart igen!

 

      ____________________


 Pris


Priset för denna resa är 9 900 kr.

Allt detta ingår:


  • 4 hotellnätter med frukost på ett centralt fyrstjärnigt hotell (del i dubbelrum)
  • Guidad stadsvandring på svenska, dag 1
  • En komplett välkomstmiddag inkl. vin/dryck, dag 1
  • Transfer, entré och guidad tur på katakomberna, dag 2
  • Guidad vandring i kvarteren Trastevere, dag 3
  • Matlagningskurs: färsk pasta och tiramisú samt Middag inkl. vin, dag 4
  • Färdledare till aktiviteter dag 2 och 4

         

          med reservation för ändringarFlyg till Rom och transfer till hotellet


Pris för flyg tillkommer då resan startar när vi träffas på hotellet i Rom, kl.16:00, dag 1. Vi kan hjälpa till att boka flyg från hela Sverige samt Köpenhamn via våra samarbetspartner Resia eller Ticket.


Taxi från flygplatsen till hotellet kostar ca 400 kr enkel resa och vi kan hjälpa till med bokning vid förfrågan.             


Boka resan


För att boka resan skicka ett mejl till simone@miaitalia.se eller andrea@miaitalia.se

och ange Rom maj 2023 + ditt namn enligt pass, adress, födelsedag, mejladress och telefonnummer.


Vi kommer svara med detaljer om hur du betalar anmälningsavgiften på 2000 kr. Resterande belopp ska sedan vara inbetalt senast 1 mars 2023. 


För mer information om resan kan du ringa Simone på telefon 0730-287062 eller Andrea på telefon 070 873 6525.