Toscana 2-7 maj 2024Toscanas pärlor 2-7 maj 2024

All inclusive

Natur, kultur, utsökta viner och läcker mat


Följ med Simone och Andrea till vackra Toscana!


Vi njuter av det böljande toskanska landskapet, charmiga byar, de läckra maträtterna och världsklassvinerna. Vårt boende är ett högt beläget Spa- och Wellness Hotell i typisk toskansk rustik stil med fantastisk utsikt över dalen.


Guiderna under resan är två svensktalande italienare bosatta i Skaraborg sedan mer än 15 år tillbaka som gärna berättar hur det italienska livet ter sig, har lokal kännedom och vid behov är din tolk på plats. Vi reser i små grupper och eftersträvar en service av hög klass.Resplan


DAG 1    Tor 2 Maj    Resa till vårt boende och välkomstmiddag

 

Dina italienska reseguider möter dig vid ankomsthallen på flygplatsen i Florens. Efter välkomsten åker vi privat buss mot vårt charmiga boende i byn San Quirico D'Orcia, ca två timmars bilfärd söder om flygplatsen.  


Vid lunchdags pausar vi på en trevlig restaurang längst med vägen. Mätta och belåtna fortsätter vi färden mot hotellet. Ankomst till Hotell Casanova Wellness Center i byn S. Quirico D’Orcia, inkvartering i rummen och egen tid för att utforska området till fots. 


Vi bor fint på ett Spa- och Wellness-hotell i typisk toskansk rustik miljö. Hotellet ligger högt upp på en kulle, 400 meter över havet. Härifrån blickar du ut över den vackra Orciadalen som är Unescos världsarv tack vare sitt unika och välbevarade kulturlandskap. Hotellet har en uppvärmd inomhuspool, en utomhuspool med utsikt över dalen och ett Wellness Center. Byns centrum är på promenadavstånd från hotellet vilket ge dig friheten att besöka de små lokala affärerna när du så vill. Vi ska spendera 5 nätter med halvpension (3-rätters middag inkl. vin/likör) i detta fantastiska boende.


På kvällen står en gemensam välkomstmiddag inkl. vin och likör dukat för oss på boendet. Värden lovar oss genuina middagar med läckra rätter från det toskanska köket.


DAG 2    Fre 3 Maj    Byn Pienza som är Unesco världsarv, lunch med vinprovning och möjlighet till vandring  


Efter en god frukost startar vi dagen med ett besök i den närliggande och pittoreska staden Pienza som är med på Unesco världsarvslista. De vackra kullarna och det böljande landskapet omfamnar oss på vägen dit.


Pienza var en liten borg utan någon stor betydelse då påven Pius II föddes. Efter att han blivit vald till påve 1458 lät han bygga om staden enligt en idealistisk stadsplanering: ett urbant centrum kring en piazza med en katedral mitt emot stadshuset "Palazzo comunale". Staden är sedan dess ett exempel på den tidiga renässansarkitekturen.


Vi möter upp Inger, vår svensktalande privat guide och tar en gemensam promenad kring centrum. Det är fascinerande att höra historien och kuriosa från området och så lyxigt att kunna ställa alla våra frågor och funderingar till en så kunnig guide som Inger! Efteråt har du ledig tid att utforska samhället på egen hand, du kanske vill prova en god espresso, shoppa lokala hantverk eller besöka något av byns vinotek.


Till lunch har vi ett bokat bord på en fin restaurang i centrum med fantastisk utsikt över dalen. Under lunchen kommer vi bli serverade några olika goda viner från området som restaurangchefen väljer för oss.


Efter lunch åker vi tillbaka till hotellet med ett stopp för fotografering vid det kända Kapellet Vitaleta. Det är en liten kyrka vackert inramat mellan två cypresser, ett av de mest fotograferade objekten i Orciadalen. De som vill kan nu välja att vandra tillbaka till hotellet, ca 3 km i fin naturmiljö, svårighetsgrad medel. Väl tillbaka till hotellet har du resterande eftermiddag för att njuta av hotellets faciliteter, strosa omkring i byn San Quirico, vandra på de många vandringsleder, prova italiensk glass, lokal öl eller vin m.m.


Middag på hotellets restaurang inkl. vin och likör.


Kapellet Vitaleta


DAG 3    Lör 4 maj    Nobile di Montepulciano viner hos producenten Bindella och byn Montepulciano


Efter frukost åker vi en kortare färd till byn Montepulciano, ca 30 minuter från hotellet. Montepulciano är en ort men även ett vindistrikt. Byn är byggd på en ås och är en medeltida renässansstad. Vindistriktet är mest känd för sina två välsmakande viner Vino Nobile di Montepulciano samt Rosso di Montepulciano. Vi strosar längs huvudgatan och slåss av dess rika kulturhistoria.

 

Lunch och vinprovning av Nobile di Montepulciano viner har vi bokat hemma hos topproducenten Bindella. De röda vinerna i Montepulciano har en kryddig karaktär och passar bra till rätter av vilt, lamm och nötkött. Vinerna har högt anseende internationellt och en av dess största konkurrenter är Brunello di Montalcino viner som vi också kommer få prova kommande dagar. Vi njuter av en utsökt 3-rätters lunch med passande viner från producenten och efter lunchen går vi en guidad tour i Bindellas vinproduktionslokaler. Det finns möjlighet att handla på husets wineshop och få vinet hemskickat. 


Tidigt eftermiddag åker tillbaka till hotellet och har resterande del av dagen för relax och egna upptäcker. Många vandringsleder utgår från hotellet. 


Middag på hotellets restaurang


DAG 4    Sön 5 Maj    Brunello di Montalcino, vingårdsbesök hos Val di Suga och byn Montalcino 


Efter frukost åker vi en kortare färd till Montalcino, ca 30 minuter från hotellet för en bokat privat vinprovning och guidat besök hos topproducenten Val di Suga. Här är det druvtypen Sangiovese som gäller och som efter minst femårs lagring, får det prestigefulla namnet Brunello di Montalcino. Kvaliteten på Brunello vinerna garanteras av Italiens högsta ursprungsbeteckning, DOCG.


Val di Suga kännetecknas av att kunna odla vinet i tre olika jordmåner; nära en gammal vulkan som ger vinet en bränd ton, nära en sjö som ger fruktigare toner och sist på mark där det finns gamla havsfossiler och som ger något mer sälta i vinet. En riktigt spännande provning! Efteråt finns möjlighet att handla på husets wineshop och få vinet hemskickat.


Vi lämnar Val di Suga med den goda eftersmaken av deras viner och beger oss till en trevlig restaurang för lunch.


Montalcino ligger fint belägen på en höjd 500 meter över havet, med en vacker utsikt över det omkring liggande landskapet. Slottet från 1300-talet är välbevarat och utgör idag ett populärt turistmål för alla åldrar.


Tidigt eftermiddag åker vi tillbaka till hotellet och har resterande del av dagen för relax och egna upptäcker.  


Middag på hotellets restaurang inkl. vin och likör

Besök hos Val di Suga
Besök hos Val di Suga
Andea och Simone, reseledarna
Andea och Simone, reseledarna


DAG 5    Mån 6 Maj    Appellationen Orcia Viner och lunch i den kända kurorten Bagno Vignoni 


Idag åker vi en kortare färd om 20 minuter till en liten lokal vinproducent i appellationen Orcia Viner DOC. Spännande och intressant att se och höra hur det är att producera vin i ett område som ligger granne med världsberömda viner från Montalcino och Montepulciano. 


Appellationen Orcia Viner föddes år 2000 och omfattar 12 små byar. Det finns idag 41 små familjeföretag som är anslutna till vinföreningen och det som odlas är huvudsakligen druvan Sangiovese.


Vinmakaren Roberto guidar oss med stor passion igenom de egna producerade vinerna. Doft och smakmässigt… vilket vin kommer du att föredra, Brunello- Montepulciano eller Orcia vin? Efter besöket finns det möjlighet att handla vin och få det hemskickat. 


Lunch har vi bokat på en trevlig restaurang i byn Bagno Vignoni, känd kurort för sina varma källor tack vare närheten till vulkanen Amiata.


Efter lunchen åker vi tillbaka till hotellet och har resterande del av dagen för relax och egna upptäcker.  

På kvällen avnjuter vi en smaklig avskedsmiddag inkl. vin och likör.


 

DAG 6    Tis 7 Maj    Hemresan

 

Efter frukost åker vi tillbaka till flygplatsen med många fina minnen från vår tid i Toscana.

Hoppas vi ses snart igen!Priset för denna resa All Inclusive är 16 500 kr/pp. Allt detta ingår:


 • Transfer med buss t/r flygplats i Florens -Hotellet i Toscana (ca 2 timmars enkelväg)
 • Alla transporter som ingår i programmet 
 • 5 hotellnätter med frukost på Casanova Spa och Wellness Center (del i dubbelrum). Enkelrumtillägg 2000 kr
 • 5 stycken 3-rätters middagar från det toskanska köket inklusive vin och likör.
 • 4 stycken luncher på trevliga restauranger inklusive vin
 • Guidad privat stadsvandring i Pienza, Dag 2
 • Vandring Vitaleta-San Quirico med reseledare, Dag 2
 • Privat guidat besök och vinprovning hos Bindella, Vino Nobile di Montepulciano
 • Privat guidat besök och vinprovning hos Val di Suga, Brunello di Montalcino
 • Privat guidat besök och vinprovning av Orcia DOC viner
 • Två svensktalande italienare som reseguider

          med reservation för ändringar som föranleds av händelser utanför vår kontroll

 


Boka resan


För att boka resan skicka ett mejl till simone@miaitalia.se eller andrea@miaitalia.se och ange Toscana Maj 2024 + ditt namn enligt pass, adress, födelsedag, mejladress och telefonnummer.

Betala sedan anmälningsavgiften på 2 000 kr via Swish nr. 123 0257 568 eller Bankgiro nr. 103-2465, märk betalningen med Toscana Maj 2024. Vi kommer svara med ett mejl som bekräftar din plats. Resterande belopp ska sedan vara inbetalt senast 15 januari 2024.

 

 Flyg


Pris för flyg tillkommer, räkna med ca 5 000 kr per person inklusive en incheckad väska på 23 kg, handbagage och avbeställningsskydd. Vi gör en gruppbokning via våra samarbetspartner Ticket eller Resia.Tryggt med Öppet Köp


Vi har öppet köp på våra resor. Det betyder att oavsett anledning kan du avboka din resa och få pengarna tillbaka fram till 60 dagar före avgång. Flyget ingår inte i öppet köp och följer reglerna som Ticket/Resia har för avbokning.

 

Övriga avbokningsregler


Sker avbokning senare än 60 dagar före avresa kan ingen återbetalning ske. I övrigt hänvisar vi till egen försäkring.   

 

Kontakt


För mer information om resan kan du ringa Simone på telefon 0730-287062 simone@miaitalia.se eller Andrea på telefon 070 873 6525. andrea@miaitalia.se